Chalupářský hit

13.07.2017

Chalupářský hit

Je léto, hodně času trávím na chalupě s rodinou, a když se tak koukám na židle, na kterých sedím, a píšu tento článek, hlavou se mi honí spousta  příběhů.

 

 

Je léto, hodně času trávím na chalupě s rodinou, a když se tak koukám na židle, na kterých sedím, a píšu tento článek, hlavou se mi honí spousta  příběhů…….

Odhaduji, že židlím je tak 100 let a jsou stále v kondici! Od babičky se dozvídám krásné příhody.... Jó, kdyby židle mohla mluvit …. Kdo na ní seděl, co zažíval…… Chalupa je pro mě tím nejcennějším místem, které mám. Veliký stůl, kolem veliká lavice a  pět židlí, každý rok se tady sejdeme celá rodina. Jsem ráda, že klasické dřevěné židle drží. Dnes vám v tomto článku nechci doporučovat žádnou specifickou židli, každý máme na chalupě různé styly - někdo bohostyl, provensálský, vintage,  skandinávský či selský. Já, přestože jsem milovník selského, mám velice ráda i řecký styl, který kombinuje nádhernou modrou barvu moře s bílou.

 Záleží jen na nás, v jakém stylu si zabydlíme naše letní sídla. Každopádně na chalupě nesmí chybět klasika,  a tou je dřevo. Celodřevěné židle jsou stálice. Když je babička doplní pohodlným sedákem v barvě ubrusu, vykouzlí rázem útulnou sednici….. Myslím, že by se v ní dobře sedělo i našim předkům.

Jak je to pořekadlo …kdo má židli, ten bydlí? A není tomu jinak i dnes. Kdo má doma židli, může si sednout sám a může usadit i návštěvu. 

             Přeji vám krásné léto a pokud potřebujete na své chalupy, chaty a jiné letní příbytky praktické dřevěné židle, koukněte se třeba na Paysane – velice pevná odolná buková židle. Nebo na jídelní židle Simone - celodřevěnou  s polstrem, která má širokou škálu moření a čalounu, takže je z čeho vybírat. Případně trochu moderny do vašich chalup naleznete u plastové židle Ice. I v létě, v době dovolených, funguje dopravní služba, která vás zastihne na letních sídlech!

Publikováno 12.7.2017 Eva Oupicová www.nasezidle.cz

Novinky

N2JkZ